70 000 лв. за дарения събра зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов от гостите на 50-годишния си юбилей, обявиха от пресцентъра на партията в петък.

Цветанов отпразнува рождения си ден в сряда в столичния ресторант Sky Plaza на осмия етаж в НДК. В поканата, която бе оформена като бюлетина с номер 50, имаше и призив подаръците да бъдат заменени от пари за дарения. Той бе оформен в предизборната стилистика на тържеството с перифраза на задължителния рефрен във всички предизборни материали: „Купуването на подаръци и цветя не е престъпление, но рожденикът адмирира решението да ги замените с дарение за деца в нужда”.

„Както бе обявено предварително пред гостите на тържеството, основна част от събраната сума - 50 000 лв., ще бъдат дарени за изграждане на дневен център за деца с аутизъм. Сградата ще се намира в квартал „Горубляне” в столицата”, се посочва в прессъобщението.

Зам.-председателят на ГЕРБ е решил част от парите – 10 000 лева, да бъде дарена за саниране на училището в село Медени поляни, Община Сърница. Цветанов обеща ремонтът да бъде извършен по време на предизборната кампания за кмет и общински съветници в Сърница, подчертават от партийния пресцентър.

Останалите 10 000 лв. председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще дари за подпомагането на провеждането на „Международна купа по планинско бягане за младежи и девойки”, която ще се състои на 26 юни 2015 година.

Цветан Цветанов изрази надежда примерът му да бъде последван и призова всеки, който има възможност, да подпомогне каузата за създаването на дневен център за деца с аутизъм. Това може да се случи със SMS с текст DMS AUTISM на номер 17 777.

Цветанов не за първи път се опитва да приеме помощта за деца с аутизъм като своя кауза. Предишният път обаче – когато се включи в предизвикателството „ледена кофа”, той призова: „Да подкрепим инициативи, свързани с благотворителност за децата с алтруизъм!”