При 77 на сто обработени протоколи на секционните комисии ген. Румен Радев води с 25,63%. Цецка Цачева получава 22,08% от одобрението на гласувалите. Данните са към 9 ч.

Подкрепилите кандидатурата на Красимир Каракачанов са 15,01%, а на Веселин Марешки 10,76%. Квадратчето  „не подкрепям никого” е отбелязано от 5,68%.

Данните за референдума при 78% обработени протоколи сочат голямо одобрение на въпросите за мажоритарното гласуване и намаляване на партийната субсидия - по 73,84%. Въпросът за задължителното гласуване среща подкрепата на 63,44 на сто от гласувалите.

Процентите при първите двама в президентските избори са сходни с тези към 7 сутринта. Тогава Радев имаше 25,67% одобрение, спрямо 22,02% за Цецка Цачева. 

Камелия Нейкова, член на ЦИК, посочи, че тепърва се очаква пристигането на вота на българите в чужбина и първи данни може да има към обяд днес. Тя потвърди, че в ЦИК са получавали сигнали за опашки пред секциите извън страната, а законовото ограничение изборният ден да не се удължава след 21 ч. може да е довело до хора, които да не са успели да гласуват.

Един процент разлика между Радев и Цачева. Това показват данните от паралелно преброяване на "Маркет линкс", поръчано и финансирано от bTV.

Кандидатът за президент на БСП и Инициативен комитет генерал Радев получава 24,4% от доверието на българите. Цецка Цачева от ГЕРБ е събрала 23,4 на сто от вота. На следващо място с малко над 15% е Красимир Каракачанов и Обединените патриоти. Четвърти по вот се нарежда бизнесменът Веселин Марешки, който събира над 10 на сто от доверието на хората. На пето място е Трайчо Трайков от Реформаторите със 6,6 на сто. Така нареченият протестен вот "не подкрепям никого" пък е предпочетен от 5,5% от българите.

Според паралелното преброяване на "Маркет линкс" избирателната активност на изминалия първи тур на президентските избори е била 56%.

48,2% пък е активността на референдума. И на трите въпроса българите преобладаващо подкрепят въпроса за по-ниската партийна държавна субсидия.