БСП ще настоява всички пенсионери да бъдат компенсирани за Коледа с по 150 лева, а в бюджета за следващата година да бъде записано увеличението на пенсиите от 1 януари и от 1 юли. Това заяви в Кюстендил депутатът от левицата Мая Манолова с уточнението, че искането на социалистите е от началото на 2013-а пенсиите да бъдат вдигнати с минимум 11%, а минимална работна заплата да стане 350 лева.

Манолова определи като „геноцид” политиката на ГЕРБ на фона на растящите цени на горивата, тока, храните. Депутатът от „Коалиция за България” изрази мнение, че управляващите не само трябва да осигурят вдигането на доходите, но стимули за работодателите.

"Ще настояваме и за стимули за работодателите, защото по този начин може да се компенсира ръстът на безработицата в България", посочи Манолова и добави, че червената партия ще иска поощрения за фирмите, наемащи млади хора, както и увеличаване на максималния осигурителен доход на 2400 лв.

Според депутата вторият акцент за "Коалиция за България" през новата парламентарна сесия ще бъде битката за изборни правила, които да гарантират честни избори. "Ние ще бъдем много активни по време на приемането на промените в новия Изборен кодекс и се
надявам да бъде сформиран един общ фронт от всички демократични партии за истинска битка за едни по-честни изборни правила", каза още Мая Манолова.