Контролната комисия на БСП ще поиска официално от депутата Антон Кутев да се извини на всички социалисти. В свое интервю миналата седмица, Кутев заяви, че членството в БСП е като СПИН и се предава или по наследство, или по полов път.

За по-малко от седмица срещу Антон Кутев са били подадени четири жалби. Това наложило спешна сбирка на контролната комисия, която да реши как да го санкционира.

"Контролната комисия препоръчва на Антон Кутев да се извини незабавно, недвусмислено и без уговорки. Но ние не сме инквизиция или цензор, ние сме партиен орган, който не може да наказва социалисти заради непремерени и глупави изказвания или тъпи вицове", заяви Мая Манолова.

Според Манолова решение дали да накаже Кутев по-сурово трябва да вземе националният съвет на партията, който ще се събере през септември.

"Този въпрос най правилно ще бъде решен, ако моят колега Антон Кутев излезе с едно човешко извинение към всички онези, които са се почувствали засегнати", заяви Димчо Михалевски.

"С изказването вчера на председателя Станишев, смятам, че този дебат приключи", заяви Дора Янкова.

А изказването на Станишев беше, че времената, когато е имало наказания за вицове са в миналото.

Неофициално социалистите твърдят, че ръководството е посъветвало Кутев да се покрие до септември, за да отшуми скандала.

Обидените от изказването на Антон Кутев социалисти планират протест срещу него пред сградата на "Позитано" 20.