Надявам се, че прокуратурата вече ще се самосезира за това, което се върши от правителството. Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при завръщането си от САЩ.

„Видовден дойде заради нашата глупост – на всичките, да се доверим отново на Местан, Станишев и Волен Сидеров – на новата тройна коалиция. Това, което чувам сега, е че прибират парите на националните компании. За понеделник искат да ги съберат. Това навремето го правеше Луканов”, посочи Борисов.

През последните дни действително циркулират информации, че всички държавни дружества спешно трябва да изплатят дивидент. Според някои анализатори, това означава, че финансовото състояние на страната е изключително тежко.

„Да декапитализираш дружествата, да отидеш с нотариално пълномощно, да упълномощиш ЕК и да се откажеш, че ще подписваш договор, въобще да се откажеш да подписваш договор и да подпишеш договор със стотици милиони неустойки, което даде основание да се съди ЕК с „Газпром” – това са престъпления с много тежки поражения със стотици милиони загуби за България”, категоричен бе експремиерът.

По думите му страната е изпаднала в своеобразен цунг-цванг – всеки следващ ход грешен. „Сега в Щатите отговорни хора казват: „Орешарски ни лъжеше в очите”. Той лъжеше целия народ”, подчерта Борисов.