Сергей Станишев е изнервен от това, че толкова време е под чехъла на човека, който реално управлява БСП - Моника Йосифова. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента в коментар за председателя на левицата.

"Не съжалявам, че нашата партия е излъчила Росен Плевнелиев за президент. Но съм сигурен, че Георги Първанов, когото вашата партия излъчи за президент, горчиво съжалява, че е избрал Вас, г-н Станишев, за заместник. Винаги съм бил добронамерен", заяви той по-рано от парламентарната трибуна.

Преди началото на извънредното заседание Борисов сравни атмосферата по улиците на София от петъчния ден с тази в Египет. „Полиция, протестиращи, видях по целия „Александър Стамболийски" рейсовете, организирани от ДПС, докарани за протест пред президентството,” коментира той в кулоарите на парламента.

Той разкритикува „докарването на хора от смесените региони с автобуси” за контрапротеста. „Управляващите умишлено искат да направят проблем в страната с докарването днес на тези автобуси. Това, което правят в момента ДПС е много опасна игра - учудвам се на г-н Местан, разумен човек, който е решил по този начин да помага на БСП”, коментира Борисов.

По-рано лидерът на ГЕРБ подчерта, че хората трябва да разберат, че актуализацията на бюджета не е необходима, а „приходните агенции в момента събират повече приходи от планираното”.

„Вместо да се стегнат да събират приходи и да работят, те тръгнаха по най-лекия начин - с кредити, които да похарчат. А лихвите по тях и връщането на главниците ги оставят на младите хора, това е политиката”, заключи Борисов.

„С днешната актуализация след една година всички ние ще се чудим как да затягаме колана, за да можем да решим катастрофата, в която ще ни вкарат”, продължи лидерът на ГЕРБ.

„И искам на моите синдикални приятели да кажа, че с днешната си подкрепа след една година ще се червят, знаем ги и работодателските организации кои са,” посочи той с препратка към вчерашната подкрепа за актуализацията от страна на социалните партньори в Националния съвет за Тристранно сътрудничество.

По думите му, управляващите от БСП и ДПС са решили и със сигурност ще актуализират бюджета. „По безпощаден начин пак ще стане ясно на всички симпатизанти на „Атака", че тази партия е в коалиция с БСП и ДПС”, категоричен бе Бойко Борисов.

Той обаче прогнозира още, че кабинетът „Орешарски” „рано или късно ще падне и то с гръм и трясък”.

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите