В деня преди 4 септември представители на протестиращите поискали ГЕРБ да им окаже помощ. Това разкритие направи във Варна лидерът на партията Бойко Борисов, но без да назове конкретни имена или брой на хората, потърсили неговото съдействие.

Единственото, което този парламент трябва да направи, е да приеме поправки на Изборния кодекс и нови парламентарни избори, смята Борисов.

Според него е добре да се въведе машинно броене на гласовете. Относно задължителното гласуване на избори, Борисов заяви „Задължителното гласуване е въпрос, който според мен трябва да се реши с референдум или някакво подобно действие. Аз не харесвам нищо задължително и се страхувам да няма ефект. Има хора, които това много ще ги подразни, има хора, които са „за", трябва да се намери правилното решение.

По думите на лидера на ГЕРБ политическите партии са достатъчно на брой и хората имат възможност да изберат една от тях по време на избори.

„Ако някъде в света има по-добро управление от това на политическите партии, да ни го дадат за пример и веднага ще го приложим. Гражданските сдружения са важни, те са коректив, но управлението на всяка една страна в Евроатлантическите страни става от политически партии и те всички са съставени от български граждани”, каза в речта си пред варненци Бойко Борисов.

„Аз съм убеден, че рано или късно нашите колеги в център дясно и другите партии ще разберат, че ние нямаме избор – дали една партия е средна, малка или голяма, просто трябва всички да се съберем и да свалим това правителство”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Според него формулата за това Варна да е истинска морска столица е 2 кметски мандата от ГЕРБ.

Борисов коментира и възможността да се поиска вот на недоверие към кабинета. По думите му това е „политически акт, който предварително е обречен на неуспех”, защото „Атака отново ще подкрепи БСП и ДПС, както ги е подкрепила за бюджета и за всичко останало”.

"Винаги съм бил честен с хората и съм им казвал, каквото имам да кажа, затова го обмисляме, защото е възможно след това Тройната коалиция да кажат „Ето, видяхте ли, не можа вотът на недоверие да мине и правителството има доверие”, затова се колебая дали да го направя и кога”, обясни Бойко Борисов.
 
„Пламен Орешарски не може да си дава оценка, защото той има началници, които му свеждат задачите. Борисов посочи, че Орешарски е като Изпълнителен директор във фирма, която Бордът на директорите взима решенията. Това е неговата функция и това е най-непрозрачното в тези коалиции, защото не премиерът и не министрите взимат решения, те се договарят на друго място”, каза още Борисов.

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите