Премиерът Бойко Борисов е огледал лично свлачището, което блокира движението по пътя Девин-Кричим миналата седмица, информираха от правителствената пресслужба в неделя.

Прави впечатление, че откакто е на власт за втори път, Борисов значително е ограничил публичните си изяви, свързани с откриването на нови обекти или инспекцията на стари такива. От известно време обаче през уикенда премиерът отново започна да практикува старите си навици - този път без медии на място.

От съобщението на правителствената информационна служба става ясно, че от петък временно са преустановени аварийните дейности поради опасността от ново свличане на скална маса, застрашаваща живота на работещите екипи. Алпинисти са установили, че има огромна пукнатина над горния ръб на скалния откос, което е предпоставка за нови значителни срутвания.

Очаква се във вторник с контролирани взривове да бъдат премахнати скалните късове. Ще бъдат използвани около 1 тон взривни вещества. Оценката на експертите е, че в резултат на взрива ще бъдат премахнати около 4 хил. куб. м или 10 000 тона скална маса. Очаква се движението по третокласния път да бъде възстановено към края на работната седмица.

При обиколката си в региона премиерът Борисов е огледал и други свлачища по републиканската пътна мрежа, които се активираха през последните седмици от преовлажняването на почвата, съобщиха още от пресцентъра.

Очаква се на заседанието на Министерски съвет в сряда да бъдат обсъдени възможностите за предоставяне на средства за укрепване на свлачищата на пътя Пловдив - Асеновград и  на пътя Девин -Кричим.

Как оценявате първите 100 дни на втория кабинет "Борисов"?