Бойко Борисов предупреди за повторение на аферата „Костинброд” и поиска пълна мобилизация на ГЕРБ. Пред 15 000 членове председателят на партията представи кандидатите за евродепутати.

Основното събитие на ГЕРБ в предизборната кампания се състоя в зала „Арена Армеец” според традиционния сценарий. Специален гост бе кандидатът за шеф на Европейската комисия Манфред Вебер.

Лидерът на ГЕРБ постави нова цел - многократно увеличение на доходите и окуражи хората си, а от Вебер поиска подкрепа за приемането ни в Шенген.

„Ние сме като Кобрата, продължаваме напред“, заяви премиерът във връзка с различните атаки от страна на опозицията.

Той призова местните структури на партията да се организират добре за изборите.

„Помолете се на хората да ни извинят за слабостите. Извлекли сме си поуки. Много добри неща правим, но това веднага се приема за даденост. Всеки ден трябва да се доказваме. Имаме още много енергия да си изкараме мандата, местните избори. Но помолете се на хората да се върнат в неделя и да гласуват“, заяви Борисов.

„Помните при предишни избори лъжата – това се готвят да направят пак, примерно четвъртък или петък, за да не можем да реагираме. Така че искам да сме максимално концентрирани тогава“, каза още Бойко Борисов.