Уважавам артиста Стефан Данаилов, но не и политика. Данаилов е на всяка манджа мерудия. Той само подвежда хората. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Разлог, след като вчера в интервю за bTV Стефан Данаилов го нарече „Гинко Пружинко” заради склонността му да обяснява с повод и без какво е постигнала ГЕРБ като управляваща партия.

„Стефан Данаилов е слаб политик. Той подвежда хората. Казва, че политиците били възбудители, а не будители. Нали 15 години и той е в политиката? Разкарваше Пламен Орешерски и ни обясняваше колко добър премиер бил”, коментира премиерът, цитиран от „Фокус”.

Той подчерта, че Данаилов и партията му саботират всичко, което правителството му прави, след това обаче идвали на място и казвали "колко е хубаво".

Защо Мондешки мълча цяла година?

Бойко Борисов коментира и интервюто на адв. Момчил Мондешки пред в.”Труд”, в което признава участието си в записите от „Яневагейт” – макар и разговорите да били с измислени сюжети.

„Омерзен съм и от едното и от другото. Първо, че адвокат Момчил Мондешки е мълчал близо година, а това доведе до създаването на редица проблеми и сега когато му се е видяло нанагорно по някоя тема, че искат да му взимат правата, излиза и започва сега да го говори. Не е прав нито в едната, нито в другата посока”, заяви премиерът, който често е обсъждан в изтеклите записи като арбитър на задкулисните отношения между магистрати, политици и бизнесмени.

По думите на Борисов трябва да бъде даден урок, че има неща които могат да се проверят и след това да бъдат коментирани, а не от всяко нещо да се прави сензация.