Очаквам в понеделник указ от президента за отстраняването на Пламен Узунов. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с появилите се снимки, на които се смята, че бившият служебен министър на вътрешните работи и настоящ съветник на президента Пламен Узунов отправя нацистки поздрав.

За подобна проява най-малкото на лош вкус зам.-министърът Пламен Тенев и директорът на дирекция в министерство Иво Антонов бяха призовани да напуснат постовете си. При Тенев това към момента със сигурност е факт.

„Вчера си стиснах зъбите, забраних на партията да правят трибунка да говорят в парламента за въпрос на Антон Кутев, нагъл въпрос, за моите назначения от страна на кадрите на патриотите. Във вчерашното интервю президентът отговори ли за това, че вътрешният министър на неговото служебно правителство и сега съветник по сигурността, където би трябвало ДАНС да отиде, и разузнаването, се е направил на Хитлер?”, запита Борисов. По думите му за двата аналогични случая в правителството е бил „разкатан” в продължение на дни.

„Виждате как от една шега, човекът се шегувал, имало карнавал, направил се. Сега трябва да му вземем главата по същата логика. Зам.-министърът беше свястно момче, отишъл с жена си на музей във Великобритания, на Мадам Тюсо и се снимал. Това му изяде главата. Когато хвърляш камъни в стъклената си къща, накрая ще се счупи и твоето прозорче”, коментира премиерът по адрес на Тенев и Антонов.

Вземайте всички служби

„Да ги вземат всичките служби, щом ги искат - всичките да ги вземат” – така коментира Борисов искането на държавния глава разузнаването да мине под шапката на президентството.

Той не пропусна да нападне Радев заради съмненията на председателя на ВКС Лозан Панов, че колата му е била саботирана. Съдия №1 се движи с автомобил на НСО, която е на подчинение на държавния глава. „. Ето сега отвил се болт на кола на НСО, кой носи отговорност? Под кое разпореждане? Кой носи отговорност? Ако мога да прехвърля отговорността върху президента за всичко, още по-добре. Така ли излиза?“, запита премиерът.

„Много желания има за власт, по-добре е тази, която имаме, да я управляваме добре”, обобщи министър-председателят.