Не мога да си представя държава, в която да изберат Сергей Станишев отново на власт. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на център за настаняване от семеен тип за хора с лека умствена изостаналост в смядовското с. Веселиново.

„Те само лъжат. Обещаха да сторят „Белене”, но няма да го сторят. Обещаха вдигане на данъците, но няма да ги вдигат. Обещаха увеличение на пенсиите, но няма да ги увеличат. Колкото и да не е експерт Орешарски, знае че пари няма”, каза Борисов.

Едно мъжко нещо направи – през 2009 година дойде и призна, че оставя държавата потопена с половин млрд., за това му благодаря”, каза още лидерът на ГЕРБ. Според него този парламент е нелегитимен, а това, че Михаил Миков е казал пред студентите, че не го интересуват протестите и ще продължат да управляват, е наглост.

Борисов поясни, че от ГЕРБ не внесли планирания вот на недоверие за култура, защото има две по-важни теми за държавата, по които трябва да се дебатират – бежанците и продажбата на земеделска земя на чужденци.

„Предложението ни към „Атака” е ясно – не се регистрираме, докато това тези теми не влязат като първа точка. Не става въпрос да правим нещо заедно, това са приоритетни теми за държавата”, заяви Бойко Борисов.

В новооткрития център в Смядовско ще бъдат осигурени 14 работни места на хора от населеното място. Цялата стойност на проекта е малко над половин млн. лв., като 270 000 лв. са собствени средства на община Смядово, а 238 000 лв. са усвоени по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. „Искам да похваля общинския съвет и кметицата на община Смядово за проектите. При бюджет от 5 млн. лв. на общината, Иванка Петрова е усвоила 8 млн. евросредства за последната година и половина. Тя е открила повече работни места от Пламен Орешарски”, каза Бойко Борисов.