При евентуален вод на недоверие по темата „бежанци” „Атака” може да подкрепи ГЕРБ. Това стана ясно от думите на депутатът от "Атака" Явор Нотев пред БНР.

Преди два дни Бойко Борисов предложи сътрудничество на националистите. Идеята е партиите да не се регистрират за участие в пленарните заседания, докато предложениета на "Атака" за мораториум върху продажбата на земя на чужденци и нелегалните емигранти не влязат като първа точка в дневния ред на парламента.

„И двата проблема са въпроси, по които "Атака" сме заели една категорична и ясно изразена позиция. Струва ми се, че ако на тази плоскост се намерят допирни точки, излизащи от необходимостта да бъдат решени в интерес на България тези въпроси, няма никакъв проблем да се стигне до една обща инициатива в рамките на този вече поизхабен инструмент – вот на недоверие”, каза Явор Нотев.

Нотев уточни, че ако вотът е внесен от ГЕРБ, подкрепата ще зависи от конкретната формулировка, тъй като има риск ефектите от такъв вот да са чисто политически.