След като мнозинството в парламента реши да бъде създадена временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и други държавни структури, Йордан Цонев от ДПС направи нестандартно предложение.

„Първо трябва да изгоним Бойко Борисов от държавата, защото той е мутра. Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам”, заяви депутатът и попита кой е създал СИК. „Един физкултурник управлява 4 години държавата и службите за сигурност”, продължи Цонев.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се припозна в думите на Цонев, отговори, че личните нападки при дебата са надминали всякакви граници на
толерантност и уважение.

Антон Кутев от БСП пък припомни, че когато бил премиер, Бойко Борисов за малко да стане и член на Съюза на художниците. „Цялата ценностна система на цялото съсловие се обръща”, заключи той.

Всичко започна, когато Вежди Рашидов от ГЕРБ напомни на управляващите, че студентите протестират. "Наистина ли не знаете какво искат децата - нов морал. Знаете ли какво значи, да ви го преведа - децата вече искат да останат в България образованите, а мутрите, тиквите и крадците да ходят на Терминал 2", каза бившият министър на културата.

След изказването на Йордан Цонев не закъсня и реакцията на Бойко Борисов. "Взех стенограмата от Народното събрание днес и утре завеждам дела срещу клеветниците. Това е единственият начин да се отговори на тези хора и човек да защити името си. Парите от спечелените дела ще даря на нуждаещи се хора", написа лидерът на ГЕРБ във фейсбук.