КРИБ не иска оставката на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. „Разчитаме, че както хванаха стрелците по Алексей Петров, те ще докажат и кои са виновните по убийството на Антов”, заяви председателят на работодателската организация Кирил Домусчиев след среща с премиера Бойко Борисов.

В Министерския съвет днес имаше помирителна срещу между премиера Борисов и представители на работодателската организация КРИБ.

Бизнесът поиска спешна среща с министър-председателя след като преди дни изпратиха открито писмо, в което настояват за продължаване на реформите в България.

Това е първата срещу между КРИБ и Борисов след откритото писмо от работодателската организация от началото на годината, в което бизнесът поиска оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова, ако не бъде разкрито бързо убийството на бизнесмена Александър Антов. По това престъпление още няма повдигнати обвинения, нито е обявена някаква версия.

"Нека първо си изкарат отпуската в Тайланд и като се върнат ще говорим. Да не ми дават акъл от Тайланд и от дългите им почивки, защото там малко се отделят от действителността". така Бойко Борисов отговори на писмото на КРИБ.

Бизнесът се нуждае от реформи в енергетиката, правосъдието, образованието, здравеопазването, по-голяма активност в борбата със "сивия" сектор. Има нужда и от съответни корекции в сектор "Сигурност", каза още Домусчиев след разговорите.

Председателят на Камарата на строителите в България Светослав Глосов заяви, че темата за спрения търг за два лота на магистрала "Хемус" не е била обсъждана на днешната среща. Помолен да изрази позицията на камарата по темата Глосов заяви, че причината за спирането на търга вчера е била оповестена от премиера, а днес е била изразена и от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и допълни, че "не вижда драма във всичко това".

Обжалването от някои компании не е свързано с процедурите по търга, а с класирането, каза Глосов и допълни, че това се случва в 99 процента от търговете по обществените поръчки.