Европейският политик, както сам се нарича, Николай Бареков призна за кадрови провал с депутатите, напуснали партията му днес. Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров обявиха с декларация, че са прекартили членството си в България без цензура.

„Тръгнаха след мен, след тълпата, която вървеше след мен. Идваха по места, за жалост. Иглев го взех от тепиха, честно момче ми се стори. Сега е моментът да си призная своя кадрови провал. Партията и хората в нея нямат вина, затова че аз подкрепих тези хора”, заяви той в в „Лице в лице” по bTV.

Иглев е ММА състезател, който заяви стремеж към вътрешна комисия след избора си като депутат. На въпрос кой е председателят на ДАНС тогава, изпита сериозни затруднения.

Бареков уточни, че бройката е трима, след като Ковачев му обяснил в телефонен разговор, че не е слагал своя подпис на документа, изпратен до медиите. „Декларацията не е писана от тези момчета. Знам къде е писана, но не искам да си отварям устата, не искам да развалям празниците. Историята е тривиална. Както е казал Алеко Константинов: „Пази, боже, сляпо да прогледа”, коментира бившият телевизионен водещ.

„Те са предали не Бареков, не ББЦ, те предадоха своите избиратели. Тези трохари депутати в момента са избрали да бъдат жалък придатък към трапезата на четворната коалиция”, допълни Бареков, уточнявайки, че е вдигнал ръце от тях преди 2-3 седмици. И продължи: „Нямам общо с тази група – не искам да ги виждам, не искам да ги чувам. Как тези хора ще виждат своите съграждани в очите? Аз ги разбирам, знам какво е да си в опозиция. Аз съм сам в опозицията си и партията ми”.

Според него останалата група в Народното събрание ще бъде съставена от „момчета на повикване”: „Тя ще изпълнява волята на управляващите, но ще се съобразява с корпоративни интереси. Който си плати. Тази група най-вероятно няма да изпълнява и волята на г-н Ковачки. Той сега ще изпита на гърба си това, която изпитах аз”.

След това Бареков сподели лични кариеристки интереси: „Аз стоя в Европарламента, боря се за интересите на българския народ, работя за всички партии. Стоя си в консервативната група - и аз съм имал оферти – ела тук, ела там. Имам си група, гоня своята кариера в Европа. В Ввропа не уважават човека, който се е продал”.