Противно на очакванията, днес Бойко Борисов заяви, че има пълно доверие на Мирослав Найденов и е убеден, че други хора са поставили микрофони в премиерската тоалетна. Бившият министър-председател изрази готовност да бъде разпитан в прокуратурата, за да разбере лично кой е наредил незаконното подслушване. Пред работници от пловдивско предприятие Бойко Борисов посочи, че не е нормално да бъде викан от разследващите органи да обяснява как пикае в дома си.

„С най-голямо удоволствие ще разбера кой идва в дома ми да разбере големите ми и малки нужди. Интересува ме кой записа тоалетната и дали е официално или не. Ако е незаконно – искам да знам кой слага на хората в тоалетната микрофони”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив. Така той даде своеобразен отговор на въпроса кога и дали ще отиде на разпит в прокуратурата.

Борисов изтъкна, че се отнася към прокуратурата с уважение и истински се надява да разбере кой го подслушва. „Ако бях на ваше място, първо щях да защитя правото на хората, а не, когато дойдат материали от чужди разузнавателни централи, които дават и сочат имена, тези хора да не се викат”, обърна се експремиерът към медиите.

"Всички хора пикаят. И млади, и стари, и мъже, и жени. Искам да знам, ако е законно, кой ми слага слушалки в тоалетната, а ако е незаконно, не искам да знам. Всеки има право на своите интимни тайни. Като реагирам така на подслушванията, искам да предпазя обикновените хора", каза още Бойко Борисов, но не коментира по никакъв начин закононарушенията, които лъсват в скандалния разговор между него, Николай Кокинов и Мирослав Найденов.

Попитан дали се съмнява, че Мирослав Найденов го е подслушвал, Борисов отговори: „Не, защото той е идвал хиляди пъти у нас”. Във Велико Търново Цветан Цветанов бе на друго мнение.

Борисов още веднъж повтори, че с удоволствие ще отиде на разпит, за да чуе кой го подслушва у дома. Бившият премиер беше в предприятие "Биомашиностроене" в Пловдив, където се срещна с работниците. "Вие сутринта пикахте ли?", попита той един от тях. "Пиках", призна служителят.

"Аз няма да ви призовавам за кого да гласувате, но си направете добре сметката. При нас имаме 38% усвояване на средствата от ЕС, а при Станишев бяха - 0,98%. Сега като завършим АМ "Тракия" ще стигате за час и половина до морето", каза още Борисов, аплодиран бурно от работниците.

  • Съдията на Цветанов си направи отвод заради "булевардни издания"
  • Цветан Цветанов: Няма доказателства, че има незаконни подслушвания
  • 875 незаконно подслушвани телефонни номера в тефтерите на СДОТО
  • Бавят се разпитите за разговора в Банкя
  • Николай Кокинов обжалва уволнението си, иска да е адвокат
  • Нови доказателства за незаконно подслушване в МВР
  • ВСС уволни Николай Кокинов
  • Цацаров: Тъжно е да извървиш пътя от бивш министър до обвиняем
  • Цветанов: Вече съм обвиняем
  • Данните, придобити с подслушване, няма да са класифицирана информация