Хората протестират вече десети ден и са прави, имат своите морални и граждански основания, защото гафът, който направихме с назначаването на Делян Пеевски, беше огромен политически гаф. Пеевски обаче бе практически незабавно отстранен, а своите извинения поднесоха както председателят на БСП Сергей Станишев, така и премиерът Пламен Орешарски.

Така зам.-председателят на парламента Мая Манолова коментира напрегнатата ситуация на обществено недоволство в страната, по време на пресконференция в Кюстендил. Манолова обаче направи паралел с управлението на ГЕРБ и изрази недоумение защо скандалът с назначението за шеф на ДАНС не стихва толкова дълго време.

„Такива абсурдни назначения имаше стотици в предишното правителство, но те останаха да управляват своите сектори до края на управлението на ГЕРБ”, посочи червеният депутат от региона.

Според нея искането за оставка на правителството на Пламен Орешарски не е в интерес на българските граждани, защото това означава хаос и дестабилизация в страната. Свалянето на кабинета би означавало спиране на спасителните мерки.

„Това са част от обещанията, поети по време на предизборната кампания - промените за намаляване на цената на електрическата енергия, социалните мерки на кабинета "Орешарски", част от които вече са факт”, уточни Манолова.