Рязко ескалира политическото напрежение. Размяна на тежки обвинения и скандални твърдения по оста между служебния кабинет и бившите управляващи. Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че ще подаде сигнал в прокуратурата срещу бившия премиер Бойко Борисов по скандален случай, за който бил информиран.

Думите му предизвикаха остра реакция и контра-обвинения от страна на лидера на ГЕРБ.

В поредната престрелка през медиите вътрешният министър изнесе данни за скандален случай, в който човек му бил съобщил, че е е заплашван от Бойко Борисов. Рашков коментира, че е скептичен дали главният прокурор Иван Гешев ще предприеме реални действия срещу бившия премиер.

Според Бойко Борисов пък това се случва, за да се отклони общественото вниманието от темата с подслушванията, която вътрешният министър повдигна преди седмици, а по нея всъщност нямало нищо реално.

Сигналът към прокуратурата, който вътрешният министър ще изпрати, идва след получена от него информация за прикриване на престъпления и заплахи към главния свидетел на тези престъпления.

Заплахите са били отправяни директно от Бойко Борисов, каза Рашков за bTV.

Думите му идват часове след негово интервю пред телевизия „Евроком“, в което разказа за информацията, която е получил за бившия премиер Борисов.

„Днеска пристигна при мен един човек, който ми разказа такива неща, че аз не знам къде живеем, в каква държава живеем. Ще ви кажа какво ми цитира този човек - нещо ужасяващо е, как му е казано, че има жена и деца, или пък има семейства, които няма да разберат дали не ядат неговото месо“, заяви Бойко Рашков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира през „Фейсбук“ на среща с младежи в централата на ГЕРБ.

„Така, като чувам най-вероятно ще съм изял някой човек вече. Само това не са ми пришили. На филета. Обръщам се тук към вашите набори, дет се вика, и към вас самите, защото това в България е правено 44-та година. Тогава дядо ми е бил кмет на едно село тук до София, и са го били, и са го убили. И са написали в смъртния акт, че е починал от червен вятър. Същите тези, които в момента - Радев издигнат от БСП, Рашков от БСП, всички са от БСП, ако забелязвате“, каза Бойко Борисов.

В интервюто си пред „Евроком“ служебният вътрешен министър беше категоричен, че прокуратурата не е направила необходимото да провери верността на материали, свързани с Борисов

"Добре е да спре човекът от Банкя, а да каже на младите хора, които са под неговото знаме, следното: "Уважаеми млади хора, аз спя до 2-3 милиона в евро и злато". Прокуратурата, в лицето на главния прокурор, не положи усилия познатите на кюлчетата злато да провери откъде са купени“, заявява Бойко Рашков.

„Няма да им се плашите. Целта съм аз и се обръщам към демократичната общност, дойдат ли за нас, вие сега малко ви е приятно, щото по една или друга, като политически опоненти бият само по ГЕРБ, но запомнете ми думите, след това ще дойдат и за вас“, каза Бойко Борисов.

Бившият премиер коментира и скандалите с подслушванията на политици. По думите му, хората вече не вярвали, тъй като до момента не било извадено нищо реално.