Високо политическо напрежение заради вчерашните обвинения на Тошко Йорданов, че Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме" е предлагала пари, за да разцепи "Има такъв народ".

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански отрече, че се е срещал с Дончева, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов атакува президента Румен Радев и вътрешния министър Бойко Рашков и поиска случаят да бъде разследван.

Любомир Каримански заяви, че не се занимава с политическо инженерство извън парламента и не се е срещал с Татяна Дончева. Той обаче не остана безучастен към нападките срещу председателя на парламента Ива Митева, отправени преди дни в предаването "Лице в лице".

"Смятам, че са непристойни и че не стана ясно кой е храстът. Защото е възможно храстът да е и тя. Толкова години е в политиката и ако беше брулена като дърво от вятър, то трябваше да знаем това дърво какво е родило и създало в държавата. Ние видяхме в годините само бурени и храсти", каза Каримански.

Дончева отказа да коментира думите на Каримански. Вчера категорично отрече и твърденията, че е опитала да разцепи групата на "Има такъв народ" с предложения за подкупи от по половин милион лева на депутат.

"Ако някой смята, че постовете в политиката се добиват срещу пари, това не съм аз", каза тя.

От ГЕРБ поискаха разследване. Според лидера на партията Бойко Борисов в случая са налице няколко престъпления на висши длъжностни лица, зад които стоял президента.

"Защо г-н Йорданов, който говори ,че ГЕРБ е мафиотска структура, като истински мафиот мълчи дни наред и чак вчера споделя за този колосален подкуп от половин милион? За депутат! По моята сметка им трябваха 30 депутата, за да направят правителство. 30 по 500 прави 15 милиона ресурс. Откъде? И аз се чудя как този блюстител на правото министър Рашков, че си намразих името покрай него, не се самосезира, не прати БОП, не отиде ДАНС. Радев и премиерът не се намесват", заяви лидерът на партията.

Борисов предупреди, че няма да оставят скандала "да се замете под килима", а вътрешният министър Бойко Рашков не коментира темата.