Политическите партии, представени в парламента, все още са сдържани и обрани в коментарите си за падналите руски бомби в Полша. Повечето формации изразяват солидарност както с Полша, така и с НАТО. Те ще коментират темата след закритото съвместно заседание на парламентарните комисии по отбрана и външна политика.

„Аз не мисля, че има каквато и да било опасност за нас. Разбита се, че изразяваме солидарност със съюзниците си. Полша е наш съюзник. Всяка една натовска държава трябва да засилва отбраната си в тази ситуация“, коментира Даниел Митов от ГЕРБ.

„За България няма никакъв риск. Знаете, че в момента ситуацията се контролира. Няма повод за тревога“, заяви в кулоарите на парламента и Даниел Лорер от „Продължаваме промяната

Според лидера на „Български възходСтефан Янев става дума за „случайно попаднала украинска ракета от системата за противовъздушна отбрана, която е била насочена към друга цел“.     

„Данните, с които ние разполагаме, са много оскъдни. Осланяме се на изявленията на световните лидери, както и на американския президент. Да оставим специалистите да установят, какво точно се е случило, и след това можем да коментираме по-обстойно“, коментира и Джейхан Ибрямов от ДПС.

„Солидарност за какво? Това е една заблудена ракета, независимо дали е руска, или украинска. Да подчертаем, че и в двата случая има 99% вероятност да е заблудена. Другият 1% е вероятността руснаците или украинците да са я изстреляли, за да бомбардират полски трактор“, заяви лидерът на „ВъзражданеКостадин Костадинов.

Единствените формации, които се въздържат от коментар към момента, са БСП и „Демократична България“.