Полицаи и следови кучета издирват дете на 2 години и 7 месеца, изчезнало от дома си в Якоруда. Работи се по всички възможни версии. Над 70 полицейски служители търсят детето под дърво и камък. 

Малкият Мехмед играел на двора на дома си, когато е видян за последно в сряда около 16 ч., съобщава МВР.

Снимка: МВР

Вчера малкият Мехмед Юркин сякаш се изпарил от двора на къщата си. Роднините се страхуват от отвличане.

„Е тука си играеше пред каруцата, и докато влезе бабата дома към къщи, и детето го няма, за пет минути“, обяснява дядото.

Два часа по-късно родителите подават сигнал в полицията. 

Снимка: БГНЕС

Започва издирване със следови кучета и доброволци. Роднините предполагат, че са го вдигнали с кола.

Полицията проверява адреси в Якоруда и Велинград.

„Пренасочили сме достатъчно сили насам, даже за днес имахме планувани спецакции по битовата престъпност, но всички сили са пренасочени“, съобщи Дойчин Дойчинов, директор на МВР Благоевград.

Снимка: БГНЕС

Образувано е досъдебно производство за изясняване причините за изчезването на детето, както и дали то не е в резултат на извършено престъпление - противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице, съобщиха от прокуратурата. 

Разследването по случая е започнало при условията на неотложност с разпит на свидетел и се извършва под надзора на Районна прокуратура - Разлог.

За последен път детето било забелязано около 17 ч., в близост до дома му, заедно с по-голямата му сестра, посочват още от прокуратурата.