Жители на града излязоха на протест пред съдебната палата с искане за справедливост, а органите на реда блокираха града, за да няма нови сблъсъци.

Снимка: bTV

От заведението в центъра на Разлог напрежението от масовия бой днес се пренесе пред съдебната палата в града. Рано тази сутрин там бяха докарани петимата задържани, участвали в боя.

Протестират близки и приятели на пострадалия по време на мелето мъж, направил забележка на 10-годишно момче от квартал „Нов път“.

Снимка: bTV

„Защото е къртило фризер срещу заведението, при което го подбутнал леко да си ходи към махалата. Моят син си сяда отново в заведението при компанията, съответно след 10-15 мин. в гръб го нападат 20 човека. Той е ударен със стол, с твърд предмет, разцепен е с множество удари по главата“, споделя Костадинка Кърджиева, майка на пострадалия.

Снимка: bTV

Полиция, жандармерия и спецчасти напълниха града. На място дойде и шефът на полицията в Благоевград.
„Призоваваме хората към спокойствие, ние ще създадем необходимата организация, за да не допуснем никакви сблъсъци между двете страни“, каза ст. комисар Дойчин Дойчинов, директор на ОД МВР Благоевград.

Снимка: bTV

Докато съдът заседаваше, протестиращите се насочиха към квартал „Нов път“ и се опитаха да влязат в него. Но бяха спрени от полицията.

Сблъсъци не бяха допуснати. А делата на задържаните са отложени, за да се разпитат свидетели. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!