10 дни преди вота за нов парламент и нов президент, МВР в акция срещу купуването на гласове в Хасково, Любимец и Симеоновград. Задържани са съпругът и синът на кметицата на Симеоновград.

В частни имоти са открити списъци, злато и 25 000 лева - в обекти на семейството на кметицата Милена Рангелова. „Виждате, че май стана ежедневие, някой да е тарашен или да е задържан. Надявам се, че правосъдието ще си каже думата“, заяви тя.

Синът на кметицата отрече да е правил списъци. Според служебния вътрешен министър обаче доказателства за изборна търговия има.

„Открити са доста голяма сума пари и списъци, които са оцветени. Купуват гласове, за да подпомагат по този начин ГЕРБ да се върне на власт“, заяви Бойко Рашков.

От ГЕРБ определиха акцията като репресия. "Единствените пари, които са намерени са 100 лв. в якето на мъжа ѝ. Сумите, за които говорят, са намерени в друга къща“, заяви Делян Добрев от ГЕРБ.

От Симеоновград министърът потвърди, че от снощи вървят арести в пътни фирми с финансиране за строежа на АМ „Хемус“. Той заяви, че в схемата са дружества, чиито пари вече са изнесени навън.

„Тези средства са преминали през банка, собственост на Бойко Борисов и с този собственик на тази банка Борисов преди години е имал общи фирми“, каза Рашков.

Лидерът на ГЕРБ отговори от София. „Когато Радев се уплаши, пуска Бойко Рашков. Рашков, ако не кажеш коя е тази банка, за да си седна там на мястото, ще те съдя за клевета. Незабавно кажи името на банката“, заяви Борисов.

Служебният министър на регионалното развитие отказа да коментира разследването.

"Вие изглежда не разбирате още, че АМ „Хемус“ се строи. Проверяват се незаконните участъци само“, заяви Виолета Комитова.

От Пътната камара осъдиха акцията и заявиха, че договорите по изграждането на АМ „Хемус“ спазват всички принципи и изисквания на българското законодателство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!