Прокуратурата поиска постоянното задържане под стража за 49-годишния дрогиран шофьор, който участва в полицейска гонка пред КАТ-Пловдив. Повдигнати са му три обвинения.

За пръв път пред камерата на bTV застана полицаят, счупил стъклото на автомобила му, за да го арестува. Младши инспектор Николай Фурлински има над 20 години стаж като пътен полицай. Той разказа, че дрогираният шофьор на два пъти се опитал да мине през него и през колегата му.

Полицаят разказа още, че е извадил оръжието си, като имал намерение да стреля в гумите, опитал с оръжието да счупи на два пъти стъклото, но не успял. Затова е използвал камък.

Той и колегата му били повикани специално пред КАТ-Пловдив, за да извършат проверка на шофьора, който се е държал неадекватно. Той избегнал проверката, като минал буквално през краката им, влязъл в двора и там станала гонката.

Фурлински заедно с колегата му младши инспектор Ангел Гьондров са патрулна двойка от повече от пет години, казват, че за пръв път попадат на толкова агресивен шофьор.

Викаше ми проваляте ми живота, някакъв компромис да направим,оставете ме да си ида, започна да крещи, да се изнервя, каза Фурлински. 

“Аз направих теста, показва употреба на амфетамин, каза че е бил на няколко вида антидепресанти, които се съмнява че от това може да е било пожела да даде кръв”, каза Ангел Гьондров. 

След зрелищния арест хората на паркинга пред пловдивския КАТ са ръкопляскали на полицаите.