Мъжът, опитал да избяга от полицейска проверка и катастрофирал пред пловдивския КАТ, е бил дрогиран, без шофьорска книжка и с над 100 констатирани нарушения на пътя.

49-годишният шофьор пристигнал вчера пред КАТ, за да регистрира автомобила си. Направило впечатление, че е видимо неадекватен, след което служител от гишето установил, че мъжът е с отнета книжка и подал сигнал да бъде спрян от патрул на КАТ

„Човекът, като е видял, че патрулката го чака, изпада в паника, връща се обратно с автомобила вътре в КАТ, минава много бързо по каналите през чакалнята, където се преди хората, останалите чакали за регистрация. Станала е гонка, бил е преследван от полицаите“, заяви Александра Апостолова, регистратор в КАТ-Пловдив.

„През цялото време е крещял, че ще си сложи край на живота, че вече не иска да живее, което е абсолютно неадекватно поведение, при което полицаят, който неколкократно му е извикал да излезе от колата, това не се случило, счупва стъклото. Пробата за наркотици е положителна за амфетамини“, съобщи заместник-районният прокурор Атанас Илиев.

По време на инцидента вътре в чакалнята било пълно с хора, минал с бясна скорост през тях.

Пред сградата на КАТ, като бута няколко бетонни кошчета, е принудително изваден от автомобила от полицай, който чупи стъклото му с камък.

„До вчерашна дата има 63 акта връчени, издадени наказателни постановления и 47 фиша. Прави впечатление, вече е осъждан за шофиране след употреба на алкохол. Януари месец тази година отново е заловен в София след употреба на алкохол“, заяви Йордан Милушев, началник на сектор „Пътна полиция“ – Пловдив.

Мъжът е с множество нарушения на Закона за движение по пътищата.