Днес времето е подходящо за почивка край морето или в планините. Изгледите са за предимно слънчево време и малко по-високи температури от вчера. В по-голямата част от страната максималните ще са между 28 и 33 градуса.

В София - 30, 32 градуса, а във Варна около 28. Заоблачаване и краткотрайни валежи с гръмотевици днес ще има над Югозападна България.

В събота по нашето Черноморие ще е слънчево с до умерен вятър. Максималните температури – между 26 и 29 градуса. Морската вода е около 26 градуса, а вълнението на морето: 2 бала.

И в планините очакваме слънчево време с умерен, предимно Северен вятър. Максималните температури в планините ще са между 15 и 23 градуса.

Почивните дни идват със слънчево и малко по-топло време! В неделя над Източна България ще се заоблачи, но валежи са малко вероятни. В началото на новата седмица – пак предимно слънчево и постепенно повишаващи се дневни температури.

Захлаждане се задава към сряда, с нахлуването на по-хладен въздух от Северозапад. Тогава краткотрайни валежи с гръмотевици ще има най-вече над Западна България, а в четвъртък - и на Изток.