Разчистването на пътища в цялата страна продължава, а почистващите фирми са в готовност за нови снеговалежи. Най-сериозно остава положението в Североизточна България, където продължава разчистването на непроходими пътища, но населени места без ток няма.

Главният път към Разград все още е затворен, както и този към Силистра. Едно от селата, което три дни беше откъснато от света е с. Макак в Шуменско.

Няколко часа техника и роторен снегорин пробиваха пътя към Макак и Царев брод. Почистването на пътя беше затруднено заради почти двуметрови преспи.

След няколко часа усилена работа, пътят беше отворен.

Работата по почистването на междуселските пътища в региона продължава.

Ситуацията в Добричка област започва да се нормализира. Там също няма населени места без ток, но 14 села са без вода. Почти всички основни пътни артерии са проходими.

Днес бяха отворени пътищата за Варна, Тервел и Генерал Тошево. В момента се работи по участъка Добрич-Силистра. Вече трети ден и военните участват в разчистването на пътищата в областта, като положението е особено критично, защото на места снегът достига до над 3 метра.

Пътната обстановка в цялата страна остава усложнена, но фирмите ангажирани със зимното почистване имат всички необходими материали, за да обезпечат поддръжката на пътищата.

При обработката на пътищата се използва предимно сол, но с падането на температурите и дебелата снежна покривка настилките се обработват със смес от сол и магнезиев хлорид. Тя топи снега при температури до минус 37 градуса.

Фирмите уверяват, че сместа е напълно безвредна.

През нощта се очакват нови обилни снеговалежи и силен вятър.