Академичното ръководство на Университета за национално и световно стопанство  (УНСС) съобщава с дълбоко прискърбие, че почина доц. д-р Игор Дамянов - министър на образованието в правителството на НДСВ от 2003 до 2005 г. 

Поклонението ще бъде на 23 март, събота, от 12.00 часа в Ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Игор Дамянов е роден в Лом на 1 август 1953 години. Средното си образование е завършил в София. Дипломирал се е като историк в СУ "Климент Охридски", а от 1985 г. е доктор по история. От ноември 1978 г. е преподавател в катедра "Международни отношения" в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), а от 1991 г. - редовен доцент по "Нова и най-нова обща история" към същата катедра "Международни отношения".

От 1996 до 1999 г. е зам.-декан на факултет "Международна икономика и политика". През този период ръководи и дирекция "Бакалавърска степен на обучение".

През ноември 1999 г. е избран за първи зам.-ректор на УНСС, отговарящ за учебната работа. От март 2001 г. става директор на Центъра по публична администрация към Института за следдипломна квалификация при УНСС.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!