Емоциите продължават. Това да спечелиш „Мастършеф” е първата щриха от това, което се случва после. От една седмица телефонът ми постоянно звъни, хора се свързват с мен. Аз съм си все същия човек. Това каза в предаването „120 минути” победителят в „Мастършеф” Божана.

На предизвикателството да се опише с три думи, Божана се определи като: кулинарно откачена хуна.

Беше много слънчево и хубаво дете, тя беше студентско бебе и израсна с нашата студентска компания, разказа майка й Румяна Йорданова.

Израсла е в среда на много купони, много гостита, допълни баща й. Той обясни, че основа за нейните умения са майка й, леля й и баба й.

Брат й я описва като много по-луда, неподредена, разхвърляна и емоционална. Казва, че прави странни рецепти, не ги повтаря и готви различни неща.

Ако съм луда и ексцентрична, базата на моето семейство са трима изключително уравновесени хора, които имат ясна цел в живота си и примерът за това да си наумиш нещо и да го постигнеш го имам от тях, каза Божана.

В семейството, в което е готвила в Холандия, е попаднала случайно по работна връзка, добави тя. Те са били със старо родословно дърво и са живеели съвсем близо до кралското семейство. Жената, на която преди това е била личен асистент, й е помогнала да се свърже с тях.

Първоначално е започнала с класическа българска кухня и по думите й ги е направила "половин българи за две-три седмици".

Там е развила уменията си, защото е имала възможността да не прави нищо друго, освен да работи над усъвършенстване на кулинарния си блян.

Засега тя няма да бърза да открива ресторант.

Планира да направи серия от различни събития, обединяващи музика, изкуство и храна, на нестандартни места и ще са един повод всички да се съберат заедно, да оставят задръжките, еготата и драми от деня.

Започва обаче да публикува във „Фейсбук” цялата информация, която е ползвала, и всички източници, от които е чела, любими филми на кулинарна тематика, за да си изравнят нивата с другите хора и критиката да стане по-голяма. Критиката ме мотивира – когато готвя, питам какво не ти харесва.

На въпроса как се вижда след пет години Божана каза, че планира да се върне в България. Целта й ще бъде насочена към кулинарията и да направи така, че титлата „Мастършеф” да не е било нещо, което се е случило и е изчезнало в бъдещето, и да докаже, че го заслужила. Ще продължава да работи и да гради име, категорична беше победителката.