Прокурорска проверка по случая с агресивен питбул в Асеновград. Обвинението се самосезира, след като в ефира на bTV майка от града разказа, че животното, нахапало преди ден дете, преди това е нападнало и нейната дъщеря. 

Преди три месеца питбулът нахапал 9-годишно дете. Родителите обаче не подали жалба, тъй като децата им са в един клас, а инцидентът станал на площадката, където се разхождат домашните любимци.

„Много сме благодарни на съседи, които пак помогнаха, удряли са кучето, не е пускало, захапана е от вътрешната страна на бедрото, има белези, съответно имаме снимки“, каза Хисара Дудова, майка на нахапано дете.

Родителите на нахапаните деца настояват питбулът да бъде иззет от стопаните му.

„Щом за втори, трети път напада хора, по-скоро в приют, или нямам представа как са институциите, да се прибере това куче“, коментира Петър Бутев. 

От община Асеновград заявиха, че собственикът на кучето ще бъдe глобен.

На същия е съставен акт за установяване на нарушение за невзети мерки кучето да не създава опасност за хората и същото е било пуснато без повод и намордник.

Прокуратурата образува преписка за евентуално извършено престъпление, че не са положени достатъчно грижи за животното, в резултат на което то е причинило средна или тежка телесна повреда. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!