Кандидатът за премиер Пламен Николов смята, че мандатът може да бъде върнат изпълнен на президента Румен Радев и преди петък. В кулоарите на парламента преди началото на пленарното заседание председателят на ИТН Тошко Йорданов също заяви, че ще върнат мандата на президента Румен Радев до петък. 

Тогава е последният срок по Конституция, в който партията може да върне първия проучвателен мандат. "Все още не сме решили кога да върнем мандата. Ще го върнем изпълнен в нужния срок, но предполагам, че ще е по-рано от петък", каза кандидатът за премиер пред журналисти. 

В началото на заседанието зам.-председателят на ИТН Филип Станев представи пред депутатите приоритетите на партията и на предложения от нея проектокабинет. Вчера бяха обявени и имената на министрите. 

Междувременно ръководствата на парламентарните групи на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" се срещнаха в парламента.

След разговорите председателите на групите Христо Иванов и Мая Манолова заявиха, че са обсъждали ситуацията, която и двамата определиха като "изключително сложна". Христо Иванов посочи, че са обсъдили декларацията, която ИТН прочетоха от парламентарната трибуна тази сутрин и както и поисканата от тях подкрепа за приоритети.