Премиерът Кирил Петков отлага посещението си в Азербайджан, за да присъства на гласуването в парламента на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на правителството за председателя на Народното събрание Никола Минчев. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Оставката на Минчев беше поискана днес от депутати от „Има такъв народ“ (ИТН). Формалният повод е, че той не закри днес заседанието на депутатите при изслушването на външния министър Теодора Генчовска за Северна Македония.

Под искането за оставка са се подписали и депутати от ДПС, ГЕРБ и „Възраждане“, а гласуването е утре.

„Министър-председателят Петков нееднократно и със сериозни аргументи е заявявал подкрепата си за актуализация на бюджета, от която зависят данъчните облекчения за работещите родители, най-значителното увеличение на пенсиите за последните 10 години, мерките за намаляване на цената на енергоизточниците, помощта за бензина и дизела, както и много други социални плащания, които правят приемането на новия бюджет водещ приоритет за отговорното към българските граждани управление“, уточниха от Министерския съвет.

Посещението в Азербайджан ще се осъществи при първа възможност.