Премиерът Кирил Петков обвини младежката организация на ГЕРБ за паниката с горивата, която предизвика опаши пред бензиностанциите на 2 март вечерта.

„Единствената причина, за която се е получила паниката в сряда, е, че са се използвали снимки от няколко малки бензиностанции, които са се използвали през социалната медия. В огромен размер са изпратени навсякъде под политическа или хибридна атака. До този момент хората, които виждаме, че са го организирали това, са свързани с младежката организация на ГЕРБ“, обяви премиерът.

Петков увери, че има достатъчно количесто горива по цялата верига в страната.

По думите му в случая се изполва страхът на хората от войната. Жалко е да се използва страха на народа за политически цели, коментира той.

„Оттук нататък усетим ли подобен тип хибридна атака, политическо разклащане на системата в опит да се трупат политически дивиденти на гърба на хората, ще имаме координиран отговор моментално“, предупреди министър-председателят.

Стрестестът след пълнене на цистерни с гориво по бензиностанциите е преодолян, каза министърът на енергетиката Александър Николов.

И той определи паниката, станала причина за опашките, като изкуствено създадена.

„Знаете колко струва една спонсорирана заставка във „Фейсбук“ и как може да бъде третирана“, каза енергийният министър.