Лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев ще водят листите в родните си градове. Това обявиха самите те на среща с граждани в Пловдив. Двамата лидери заедно ще редят листите в страната.

Петков ще води листата в Пловдив, а Василев - в Хасково.

"В момента избираме водачите на листи във всяка една от областите. За област Пловдив все още обсъждаме няколко имена, но не сме финализирали", поясни бившият служебен министър на икономиката.

Втори в листата на "Продължаваме промяната" за Пловдив ще е проф. Христо Даскалов.

"Имаме много точен критерий за почтеност. Кандидатите ще подпишат договор, с който махат банковата тайна пред всички български институции. Всички трябва да си декларират имуществото, точно както аз го направих като станах служебен министър", каза Кирил Петков и поясни, че никога не е разговарял с Георги Цанков от Пловдив и не го е виждал.

"Виждаме, че в момента не само се самообявяват разни хора, но отделно някакви хора даже ходят по различните бизнеси да събират пари от наше име. Искаме добре да се знае, че ако не сте говорили с нас, нито ще можете да сте водач на каквато и да било листа, нито можете да бъдете от листа, нито да събирате пари от наше име", добави той.

Петков обяви, че "Продължаваме промяната" ще подпише споразумение с ДБ и ИБГНИ, което се надява да прерасне в управляваща коалиция.

"Повече от ясно е, че следващото управление трябва да е коалиционно, за да успее. Първите, с които ще се коалираме, след като седнем и говорим, са "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", увери съпредседателят той.

По думите на Петков формацията му е отворена за преговори и с останалите партии, стига да изповядват общи идеи и принципи.