Петчленно семейство се спаси по чудо, но загуби абсолютно всичко, което притежава, в пожар, който изпепели къщата им. Покъртителната история е от варненското село Китка.
 

Снимка: btvnovinite.bg
Нощта на 28 май се превръща в ад за Владимир, Златка и трите им дъщери. Огънят тръгва от електрическото табло и за минути обхваща цялата стара семейна къща.

Снимка: btvnovinite.bg

"Нямаше как да го спра. Просто вода почнах да хвърлям, обаче нямаше как да я спася", разказва Владимир Иванов. 

"Съпругът ми, благодарение на него сме живи в момента. Това е голямо чудо, което стана. Той първи реагира, усети и миризмата на пушека", споделя Златка Стоянова.

Снимка: btvnovinite.bg

Семейството успява единствено да излезе навън преди огънят да опустоши всичко. Изгаря цялата им покъщнина и всички документи.

"Нищо нямам. В момента съм на 0 с една дума. С едни дрехи съм, оня ден дето съм си ги купил за 4-5 лева", казва Владимир.

Снимка: btvnovinite.bg

"Най-важното е, че всички сме добре. Къща се прави", допълва дъщеря му Глория.

Пламъците изпепеляват също инвалидната количка, ортопедичните обувки и вертикализатора на 6-годишната им дъщеричка, която страда от детска церебрална парализа.

"Най-важните неща. Година и три месеца чакахме за нейния вертикализатор, благодарение на фондация, която ни отпусна 2000 лева за него", казва Златка.

Сега семейството живее при роднини и мечтае някой ден отново да се завърне в дома си, който обаче буквално трябва да се гради от нулата. 

"Аз искам да си го възстановя това нещо. Не да го оставя така и да кажа "Край, къщата не мога", ще се боря до последно, докато съм жив", казва Владимир.

От община Аврен вече са организирали дарителска акция за семейството, а много хора проявяват желание да помогнат.