Президентът Петър Стоянов навърши 70 години. Бившият държавен глава и лидер на СДС празнува в Дом №2 в Бояна 25 години от встъпването си в длъжност.

Заобиколен от близки,  интелектуалци и политически приятели президентът каза, че остава оптимист за бъдещето на България въпреки трудностите.

„Времето преди 25 години беше може би най-тежкото в новата българска история и след като успяхме да ги преодолеем тогава онези трудности, аз съм убеден, че ще преодолеем и днешните  трудности. Напомням - нямахме 120 млн. да си платим житото, България оставаше без хляб, сметките ни бяха блокирани, защото страната беше фалирала“, заяви Стоянов.

Снимка: btvnovinite.bg

Стоянов призова съвременните български политици да показват самочувствие пред евроатлантическите ни партньори.

„Ние трябва да си повярваме, ние не можем да стоим на края на стола в ЕС като в последния момент поканен роднина от провинцията, ние задължително трябва да имаме своя физиономия, свое мнение, свой ясен изказ, не можем непресъднато да се тревожим  дали сме получили „конгратулейшънс“, коментира вторият демократичен бългтарски президент.

Един от подаръците, които рожденникът получи беше сребърната звезда от Атлантическия съвет, тъй като вече притежава златната заради приемането на България в НАТО.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!