Столичната Пета градска болница отново отвори врати, след като временно беше затворена заради случаи на коронавирус, включително и сред лекари. Впоследствие направените тестове на всички, работещи там, са отрицателни.

На входа на болницата вече има термокамера. Температурата на влизащите се измерва и чрез безконтактен термометър.

Всички помещения са дезинфекцирани. Направените 400 теста на персонала са отрицателни, а двамата медици, у които беше установен коронавируса, все още се лекуват вкъщи.

Лекар от Смолян вече е излекуван от вируса. Заболяването му е протекло атипично - със стомашно-чревни проблеми, а не белодробни, и със световъртеж. Лекуван е в смолянската болница, вече си е вкъщи.

Лекарят е благодарен на колегите си и казва, че са добре подготвени за лечение на COVID-19. Той апелира хората да спазват дистанция и да пазят медиците, защото сега са по-нужни от всякога.

Пулмологията в Пета градска в момента се трансформира в отделение за COVID-19. Отделението за лечение на пациенти с коронавирус, което предстои да се открие в Пета многопрофилна болница в столицата, ще бъде с капацитет 10 легла и две за интензивно лечение.