Финални часове текат до крайния срок за регистрация за предсрочните избори на 11 юли.

Първи тази сутрин пристигнаха за регистрация "Републиканци за България". Те се надяват да подобрят резултата си на предсрочните избори със самостоятелно явяване и подобрена комуникация с избирателите. Според председателя на партията Цветан Цветанов те са били основният опонент на ГЕРБ на изборите на 4 април.

"В страната агресията и репресията беше образувана и правена срещу структурите на "Републиканци за България". Другите пък ни възприеха като патерица на ГЕРБ и ние бяхме в най- неизгодна ситуация", посочи Цветанов. "Разчитаме на много по-голям резултат и защо не повече от 4%", добави той.

9 280 подписа са събрали "Българско лято". Очакват повече гласове от чужбина и ще включват българи от чужбина в листите. "Почти 4% по данни на ЦИК, сега със сигурност влизаме. Дошъл е моментът за справедливост", смята Борил Соколов.

Днес подписка внесоха и от партия "Има такъв народ". 

"Резултатът ще го покажат изборите и хората, каквото кажат хората - това ще е. Единствената нагласа е, че ще бъдат тези избори по-честни от предишните", заяви Тошко Йорданов. 

От "Възраждане" също очакват да влязат в следващия парламент, като се явяват на изборите самостоятелно. 

"Възраждане" ще влезе в парламента когато българският избирател прецени и когато неговият вот е преброен честно на едни честни избори, което се надяваме сега да се случи", отбеляза Николай Дренчев.  

От Движението за права и свободи определиха изборите като много важни заради многото кризи в страната. "Отиваме на едни избори, които да произведат необходимото, за да има стабилност", посочи Мустафа Карадайъ. Според ДПС първата крачка за рестарт на държавността е направена с изборите на 4 април.