"Републиканци за България" внесоха документи в ЦИК за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Председателят на партията Цветан Цветанов посочи, че са внесли 6428 подписа.

„Трябва първо да запазим идентичността си, да спазваме принципите, които сме декларирали, а не да търсим формулата на някаква безпринципна коалиция. Имаше различни желания на колеги от страната, но смятам, че това, което получихме като отговор, е да участваме самостоятелно и да можем действително да изповядваме това, което сме декларирали в предишната кампания“, заяви Цветанов.

По думите му „Републиканци за България“ е била основният политически опонент на ГЕРБ.

„Надяваме се с машинното гласуване да намалим броя на невалидните бюлетини“, допълни Цветанов.

Той каза още, че „Републиканци за България“ разчитат на по-голям процент от постигнатия на 4 април, а защо не и над 4%, но това ще реши суверенът.

„От „Републиканци за България“ искаме да бъдем искрени към избирателите и управленската програма, която декларирахме. За голямо съжаление не успяхме много добре да я презентираме пред хората“, обясни Цветан Цветанов.

Затова сега казват, че ще са с много по-кратки послания. Управленската им програма няма да бъде променяна, а само коригирана в някои от секторните политики.

„За мен изключително важно е младите хора да искат да останат тук. Искам политиките да стигат до тях и да бъдат носителите на тази промяна. В тази кампания искаме да видим много повече от лицата на "Републиканци за България", защото в предната кампания всички се фокусираха върху председателя на партията и не се даде възможност да се разшири тази периферия, която да даде повече възможност на хората да се запознаят с профила и лицата, които ни представляват", каза още Цветан Цветанов.

Той изрази надежда на 11 юли хората да направят своя информиран избор.