Развитие по случая Дебора. Пет месеца след нападението над 18-годишното момиче, което бе обезобразено с макетен нож, Районната прокуратура в Стара Загора внесе в съда обвинителния акт по делото. 26-годишният Георги Георгиев е съден по три обвинения.

Първото е за това, че на 26 юни с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на 18-годишната Дебора двустепенна средна телесна повреда, която е довела до "разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото".

Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин. 

Второто обвинение е за това, че в същия ден е принудил Дебора да претърпи нещо противно на волята си – остригал част от косата ѝ в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето обясняват от прокуратурата.

Третото обвинение е за това, че от началото на месец април до 25 юни в Стара Загора и Казанлък в условията на продължавано престъпление Георги Георгиев шест пъти се заканил с убийството ѝ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

"В кратък, 5-месечен срок за разследване, се събраха множество доказателства, тежки и трудни експертизи бяха изготвени. Наблюдаващите прокурори и разследващите органи ежедневно и упорито работиха по случая, така че да се стигне до днешния ден да предадем обвиняемото лице на съд и вече влизаме в съдебна фаза на производството", каза районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Георги Георгиев е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районният съд в Стара Загора да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.