Десетки автомобили аварират на международния път Е-79 между Мездра и Враца заради огромните кратери в асфалта. Първокласни дупки на първокласно шосе, по което не можеш да минеш без винетка, но можеш да останеш без автомобил.

Поредният случай на масово аварирали автомобили между Мездра и Враца е бил в неделя.

Снимка: btvnovinite.bg

„В посока към Мездра от Враца имаше дори един тир, който беше аварирал, и това е абсолютно всеки ден. Покрай гумите можеш да строшиш шарнир и какво ли още не“, казва Хрисимир Данчев, очевидец на инцидента.

Счупени тасове и разкъсани гуми са честа гледка по пътя заради дупките.

Кратерите се отворили преди седмица. Веднъж вече са били кърпени тази зима.

Снимка: btvnovinite.bg

„Карате си с разрешената скорост и изведнъж пред вас се оказват тези кратери. Просто няма как за пет метра да спрете. Ако има кола в другото платно, не може да ги заобиколите, трябва да скочите в тях – казва Хрисимир. – Аз не знам, може би трябва да стане инцидент с тежко ранени, за да направят нещо там“.

„Плащаме си винетки редовно, но защо ги плащаме, не знаем“, казва Сашко Портаров, отзовал се да помогне на приятел със спукана гума.

Снимка: btvnovinite.bg

След последната масова порция пострадали коли от пътноподдържащата фирма започнаха да засипват дупките със стар изрязан асфалт, за да спасят положението поне за през нощта.

Снимка: btvnovinite.bg

„Слаб е материалът отдолу и затова така се получава. А и водата прави цялата работа“, обясни представител на фирмата. Той обаче не може да каже дали ще има цялостно преасфалтиране на отсечката.

Дупките ще бъдат закърпени със студена смес, но и това е временно решение. Кога ще има истински ремонт на пътя, засега не е ясно.

Вижте повече във видеото: