Секционни избирателни комисии в столицата вече приключиха с броенето на бюлетините и се насочиха към „Арена Армеец“ , където представители на „Информационно обслужване“ ще обработят резултатите от изборните книжа. 

Още преди 21 ч. пристигнаха резултатите от подвижните секции, които са 75 за София. От РИК-София заявиха за bTV, че около 50 са сигналите за скъсани контролни разписки на гласоподаватели, избрали грешна опция на устройствата.

Снимка: btvnovinite.bg

Добавиха, че се очаква предаването на изборните книжа да се удължи с 4-5 часа в сравнение с вота през април. За членовете на Секционни избирателни комисии са осигурени ободрителни напитки и суха храна. 

Към полунощ ситуацията беше спокойна. В най-голямата зала в София са събрани членове на Секционни избирателни комисии от МИР-23 и МИР-25, откъдето ще бъдат излъчени общо 30 депутатски места.

В "Асикс Арена" се предават протоколите от МИР-24. Тя включва 518 секции, от които 14 мобилни COVID секции и две с хартиени бюлетини.

Първите протоколи от Бургаско бяха обработени към 21:15 ч. 

Към този час в Кърджали също започна отчитането на резултатите. В Районната избирателна комисия са обособени 24 работни станции. До 21 ч. са приети и обработени 10 протокола. Предимно на подвижни секции.

Снимка: btvnovinite.bg

В Пловдив първите изборни книжа бяха отчетени минути след 20 ч. в сградата на Международния панаир от секции в болници и мобилни урни. 

Секционните избирателни комисии от Велико Търново предават изборните си книжа в Областната управа. Към 23:50 ч. около 150 секции са в сградата, представители на останалите 450 трябва да изчакат реда си навън заради капацитета. 

Чувалите се предават при строго спазване на противоепидемичните мерки – измерва им се температурата на входа.