Строежът на плаж „Алепу“ е въведен в експлоатация - това твърди бивш инспектор от Регионалната дирекция за национален строителен контрол-Бургас. Въпреки че е спрян през 2019 г., първият етап на строежа е с разрешително за ползване още от февруари тази година.
 

Снимка: btvnovinite.bg
На брега, станал един от най-популярните в България след филма „Оркестър без име“, вече може да се снима само филм на ужасите, заяви актьорът от култовия филм Павел Попандов.

„Текстът трябва да се промени и да стане така - няма да останем тук, където скоро няма да го има морето“, сподели актьорът в студиото на „Тази сутрин“. А по думите на члена на УС на Камарата на архитектите в България арх. Атанас Динев „вече няма свлачище, целият бряг е изкопан“.

Снимка: btvnovinite.bg

Разрешение за ползване от 13 февруари тази година, качено на страницата на ДНСК, въвежда в експлоатация първи етап от курортен комплекс „Алепу Вилидж“. Това обяснява бившият инспектор от РДНСК инж. Любомир Йорданов.

Снимка: btvnovinite.bg

„Според комисията и според директора на ДНСК арх. Иван Несторов очевидно този обект няма никакви нарушения, построен е качествено, отговаря на всички условия и затова е въведен в експлоатация“, коментира Йораднов.

В същото време преди дни Несторов обяви, че от миналата година е издал заповед за спиране на строителството.

Снимка: btvnovinite.bg
За новите разкрития от ДНСК отказаха коментар, заради прокурорска проверка. Седалището на управление на инвеститора „Алепу Вилидж“ е с адрес Созопол, улица „Гларус“ 4.

Снимка: btvnovinite.bg

Това е известната къща слънце, в която е живял Пенчо Кубадински. Според съседите сега е собственост на софийски бизнесмени, които отказаха да разговарят с bTV.

A тази сутрин Попандов обясни: „Бойко Борисов каза, че това щяло да бъде един чудесен птичарник, кокошарник. Не, това трябва да го направят клетки като в зоологическата градина и там да вкарат всички тези, които носят вина.“

Снимка: btvnovinite.bg

Междувременно Върховната административна прокуратура е започнала незабавна проверка на друг строеж - в землището на Свети Влас, който е в обхвата на зоната "Емине-Иракли".

Причината са информации, че имотът е придобит като гора чрез замяна, променено е предназначението му, а строителството е започнало без необходимото съгласуване с екоинспекцията, тъй като попада в защитена зона.