Стартираха номинациите за местните избори. Партиите вече стягат редиците и решават - да заложат ли на досегашните имена, или на нови фаворити.

В София ГЕРБ отново ще заложат на Йорданка Фандъкова. Очаква се БСП да издигнат срещу нея депутата Георги Свиленски.

Снимка: btvnovinite.bg

Мая Манолова също е възможен участник във вота, но - като независим кандидат.

В Пловдив се очаква ожесточена битка, защото досегашният кмет Иван Тотев няма да бъде подкрепен от ГЕРБ. Те ще заложат на областния управител - Златко Димитров.

НФСБ вероятно ще издигне Славчо Атанасов, който е бивш кмет на града. А ВМРО ще заложи на друг депутат - Александър Сиди.

БСП още нямат фаворит за Пловдив.

Снимка: btvnovinite.bg

Номинациите в основните политически партии вече са започнали. В ГЕРБ снощи е заседавала Изпълнителната комисия, на която е решено да се разпратят указания до общинските организации да започнат номинации до седмица, за да може до 10 август да са приключили. 

Имената на кандидатите ще са ясни в началото на септември. Вече е ясно обаче, че партията ще заложи отново на кметовете си в София, Варна, Бургас и Стара Загора.

Снимка: btvnovinite.bg

В София Фандъкова вероятно ще се изправи срещу независимия кандидат Мая Манолова и депутат от левицата.

Най-много неясноти обаче има за Пловдив. Там ГЕРБ може би ще заложи на областния си управител Здравко Димитров. Патриотите също се стягат за сериозна битка.

Снимка: btvnovinite.bg

ДПС започват подготовката си за вота утре, на заседание на Централния си съвет. Вече е ясно обаче, че в Кърджали отново ще заложат на Хасан Азис, срещу когото ГЕРБ изправят областния управител Никола Чанев.