Днес партиите масово регистрират кандидатдепутатските си листи. Това трябва да стане в районните избирателни комисии най-късно до утре. 

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат. Той обяви това във "Фейсбук" и намекна, че ще се насочи към друг пост.

По традиция лидерски сблъсък ще има в 25-ти Многомандатен избирателен район в София. Там един срещу друг се изправят лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Корнелия Нинова, председател на БСП.

„Демократична България“ още уточняват как финално ще изглеждат листите им, но едва ли ще има драстични размествания спрямо листите за вота на 4 април. В лидерската битка на последните избори там се включи съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Водач в същия район ще бъде и Юлиан Ангелов от обединението между ВМРО, НФСБ и Воля – „Български патриоти“.

Интересен е сблъсъкът и в Пловдив-град, където водач на листата на ГЕРБ отново ще е Бойко Борисов. Вместо Корнелия Нинова БСП изправя срещу него на извънредните избори Иво Христов.

На последния вот от „Има такъв народ“ водач на листата беше Тошко Йорданов – зам.-председател на партията, а листата на  „Демократична България“ водеше  Христо Иванов.

Водач на листа в  Пловдив-град е и Жан Виденов, който е кандидат от коалицията  „Ляв съюз за чиста и свята република“.

Във Варна листата на ГЕРБ ще се води от бившия здравен министър Костадин Ангелов. Срещу него листата на социалистите води Корнелия Нинова.
Стоян Михалев от „Демократична България“ се очаква отново да бъде водач в морската столица.

В Битката за Варна влиза и Татяна Дончева, която ще води листата на „Изправи се! Мутри вън!“

Очаква се лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ да оглави листата на партията в Кърджали. 

Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ оглавява листите в 23 МИР в София и в Благоевград.

„Български патриоти“ спазиха обещанието си и не издигнаха за водачи лидери на партиите в коалицията.

От Бургас за депутат се кандидатира Маринела Арабаджиева. Подсъдимата бизнесдама е пета в листата на движение „Заедно за промяната“.

Също в морския град, но от партия „Бригада“ за депутат се кандидатира бизнесменът Миню Стайков, който също е обвиняем.

Срокът за регистрация на листите изтича утре, а ден по-късно – на 9 юни, ще бъдат изтеглени чрез жребий номерата в бюлетината.