Слави Трифонов няма да се кандидатира за следващия парламент. Това обяви самият той във „Фейсбук“ преди минути.

Въпреки решението си да не влиза в Народното събрание, лидерът на „Има такъв народ“ пише, че може да носи отговорност „от една друга институция“, явно намеквайки, че ще се кандидатира за президент през есента. Коментарът по този въпрос обаче е твърде лаконичен и завършва с „за това... като му дойде времето“.

В неделя от ИТН заявиха, че ще кажат дали Трифонов влиза в листите на партията в момента, в който обявят и самите листи.

Тази сутрин в обръщението си към избирателите той пише: „Състоянието „отговорност“ е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно.
В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно. Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно“.

Трифонов казва още, че няма да се кандидатира за следващия парламент, защото мястото му не е там, а задачата му е да носи отговорност за хората, които са там и за това, което правят.