Бойко Борисов не потвърди и не отрече автентичността на записа, в който се чува неговият глас наред с тези на Мирослав Найденов и градския прокурор Николай Кокинов. Бившият премиер обаче уточни, че най-вероятно е бил подслушан и записан в дома му в Банкя, и това е дело на частна паралелна структура на МВР, която се опитва да дискредитира бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Борисов не отхвърли възможността да са замесени чужди тайни служби, чиято цел е да дестабилизират държавата.

„Има паралелна структура на МВР в държавата, която работи и подслушва, и зад това стоят Станишев и хората му”. Това изненадващо оправдание сътвори експремиерът  в град Раковски.

При инспектиране на моста над р. Стряма лидерът на ГЕРБ коментира информация за изтеклите записи от тази сутрин. По думите му в тези структури е възможно да има и хора от МВР. Борисов дори е убеден, че тези структури могат и да правят автомобили, близнаци на колите на МВР, с оборудване.

„Нищо не пречи да има и бивши служители на службите, които сега са с ниски пенсии и за много пари биха могли да го направят. Не го пожелавам на никой това, и на Станишев дори”, каза Борисов.

По думите му, когато някой се възползва от тези неща, всичко ще се обърне срещу него. „ГЕРБ никога не го прави и не се занимава с папки и флашки”, заяви бившият Шеф, както се говори за него в изтеклите записи. От файловете обаче става ясно, че Мирослав Найденов е този, който е „окабелен” и подслушва шефа си и градския прокурор на София Николай Кокинов.

Борисов призова медиите да не подвеждат на изнесеното в публичното пространство. В разговорите се сипят обиди за журналисти, което Борисов не коментира. Освен това при предишния подобен скандал записите се оказаха автентични.

„Много вярвам на главния прокурор затова, че като добър съдия ще може да отсее всички слаби места на тезите, които излизат”, обяви Борисов относно Цацаров, когото сам си е избрал според записите.

Попитан ще иска ли след време експертиза на файловете, които бяха разпространени, той каза, че ако тръгне да работи в тази посока, ще „оскъпи цената на опонентите му на борсата”. Борисов е убеден, че ще дойдат хора, който след време ще предлагат и на тях подобни компромати и за другите.

„Най-лесният начин е да маскариш политическия си опонент, вместо да излизаш на дебати и да се сравняват политики”, заяви той.

Според него ДПС и БСП не искат да управляват и това ще се види след изборите. Експремиерът изложи пророческите си виждания. Ако спечелят или са след ГЕРБ, те няма да искат да правят правителство. Според него е възможно и друго - да направят Пламен Орешарски премиер, за да кажат, че партията не е виновна, взели са го като експерт, но той не се е справил. „БСП ще се оправдаят, че искат да вдигат пенсиите, но Орешарски не им е дал”, предрече Борисов.

„Ако съм мислел, че той (Мирослав Найденов) може да напарви нещо срещу ГЕРБ, нито ще го каня в нас, нито ще говоря с него. Аз винаги съм го успокоявал... Защото за това, неговото дело, за него съм известен и го знам от три години и половина... И винаги съм му казвал: Оправи се, защото това рано или късно ще ти създава проблеми... Разпитвайте го, и той не случайно призна, че е ходил при бившия главен прокурор, настоявал е писмено това да се случи....Но повтарям... това би могло дасе продължи и да се създадат много интриги в държавата", заяви още експремиерът.

  • Съдията на Цветанов си направи отвод заради "булевардни издания"
  • Цветан Цветанов: Няма доказателства, че има незаконни подслушвания
  • 875 незаконно подслушвани телефонни номера в тефтерите на СДОТО
  • Бавят се разпитите за разговора в Банкя
  • Николай Кокинов обжалва уволнението си, иска да е адвокат
  • Нови доказателства за незаконно подслушване в МВР
  • ВСС уволни Николай Кокинов
  • Цацаров: Тъжно е да извървиш пътя от бивш министър до обвиняем
  • Цветанов: Вече съм обвиняем
  • Данните, придобити с подслушване, няма да са класифицирана информация