На пътя Стара Загора – Хасково вече се е появил импровизиран палатков лагер. Той е разположен както на платното на пътя, така и в поляните отсреща. Тази вечер протестиращите получиха подкрепление. При тях пристигна Арман Бабикян.

Протестът продължава, хората са категорични, че няма да си тръгнат, докато не бъдат удовлетворени исканията им – оставка на Кабинета "Борисов", на главния прокурор Иван Гешев и предсрочни избори.

Към техните искания от днес има още едно – а то е да стигнат с колите си до магистрала „Тракия”, където да направят завой на детелината и да се върнат обратно.

Полицията отказва да изпълни това искане с мотива, че в социалните мрежи вървят непрестанни призиви за блокада на АМ „Тракия”, а случи ли се това, полицията не е в състояние да гарантира живота и здравето на хората. Има опасност и ще се стигне до нарушаване на човешки права.

„С цел да не допуснем тежки ПТП, нарушаване на права и свободи на другите на други граждани, ние предприехме тези действия, които се извършват и към момента”, заяви Илиян Илиев от МВР. 

В знак на добра воля на полицаите отново е предоставена минерална вода от страна на протестиращите.