Протестиращи от Стара Загора се опитаха да блокират магистрала „Тракия“ във вечерта на 23-ия ден на недоволство. Полицията и жандармерията, обаче, осуетиха тази протестни намерения. Така 23-ият ден на недоволство преля в 24-ия, след като протестиращи и полиция прекараха нощта под открито небе. 

Пътят между Стара Загора и Хасково, както и подстъпът от Стара Загора, който води към магистралата, все пак бяха препречени. Те остават блокирани вече 16 часа.

Снимка: btvnovinite.bg

Демонстрантите останаха на около 3 километра от магистрала „Тракия“ цяла нощ, като неколкократно се опитаха да убедят полицаите да ги допуснат до аутобана.

"Уверихме, ний сме 30 коли, че ще минем без проблем, няма да блокираме нищо и се прибираме, + но те не се съгласиха и затова оставаме тук", казва протестиращият Галин Динев.

А докато протестиращите стояха на пътя за Хасково  в името на промяната, имаше и такива, които попаднаха в капана на блокадата с други проблеми.

"Аз трябва да мина за 72 часа границата и да се върна обратно и не съм тукашен гражданин и не ме интересуват вашите проблеми", обяснява ядосана пътничка. 

Снимка: btvnovinite.bg

Тази сутрин се стигна до напрежение, след като един от протестиращите проби блокадата на полицията и се оправи към магистрала пеша, но бе спрян от органите на реда, които обаче не са го задържали. Предотвратено е обаче по-голямо стълкновение между демонстрантите и полицията, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

В опит да се избегнат конфликти между протестиращи и полиция бе оформена зона от 20 метра.

Снимка: btvnovinite.bg

Протестиращите са решени да останат на място, докато не бъдат изпълнение исканията им за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Засега пътят към Хасково остава затворен. Дали протестиращите ще вдигнат блокадата, засега остава неизвестно.

Намерението на хората на протеста между Стара Загора и Хасково е да не си тръгват или докато не бъде разрешено да отидат с колите си до магистралата или докато исканията на протеста не се изпълнят.

Демонстрантите вече се отказаха от протест на магистралата, а искат да направят „една дъга“ и да се приберат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!